HTML

A Tabáni Spartacus szurkolói blogja

Eredmények, képek, videók, sztorik a Tabáni Spartacus Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály korosztályos csapatainak életéből.

Pályáról pályára

Szavazás

További képek

Friss topikok

2010.01.31. 11:42 Gergő bá

Csapatunk az év első tornáján

 

 RTK TEREMTORNA DÖMSÖD

 

Sarkvidéki expedíció… Dömsödön!
 
 
 
A tornán részt vevő játékosok:  Mihalik G., Tóth G. Á., Kulcsár S., Novák M., Nagy R. K., Rosdy L., Jobbágy B., Lénárd A., Majoros A., Langer P.
 
 
Tabáni Spartacus – Air Energy     0-6
G: -
 
            Hatalmas hóesés köszöntött minket ezen a fagyos szombat reggelen. Ennek köszönhetően másfél órát autóztunk a célig, így éppen beestünk az első mérkőzésünkre, ahol egy kivételes játékerejű csapat ellen mérkőztünk. Mivel ellenfelünk remek képességű játékosai nagyon pörögtek, mi pedig még kerestük a helyünket, nagy arányú vereséget szenvedtünk. A végeredmény reális, noha a hatból három gól a komikum határát súrolta (sőt…)
 
 Tabáni Spartacus – RTK „A”     0-3
G: -
 
            A második találkozónkon már sokkal „élesebbek” voltunk. Rosdy, Lénárd és Jobbágy révén három kapufát lőttünk. Ám a vereségünk jogos, mivel az RTK játékosok nem a lécet, hanem a hálót vették célba ugyanennyiszer. A futballt, pedig gólra játsszák!
 
Tabáni Spartacus – Kelen SC     3-2
G: Novák (2) Rosdy
 
            Utolsó meccsünkön csak egy esetleges nagy arányú győzelem esetén kerülhettük volna el a csoport 4. helyét. Változtattam a felálláson. A statikus négyzet helyett, a mozgalmasabb rombuszra álltunk át (ja, hát amelyik csapat repertoárjában ennyi variáció van) Jobban is működött a dolog és hamar kétgólos előnybe kerültünk. Novák szemfüles, Rosdy pedig gyönyörűen kijátszott találattal mattolt! (2:0) Ezek után is domináltunk, de egy kontra végén feljött ellenfelünk. (2:1) Ekkor megint felpörögtünk és egy visszagurított Jobbágy szöglet után Novák Öcsi zsinóron húzott „ficak” gólja után megint kétgólos volt az előnyünk! (3:1) A legvégére elfáradtunk a nagy iramtól és a lankadó figyelmet a Kelen játékosai ki is használták. (3:2) A vége, így kicsit izgi lett, de a győzelmünk jogosságához kétség sem férhet!
 
Sajnos a csoportban a 9 pontos Energy csapata mellett, a körbeveréseknek köszönhetően, három darab, három pontos csapat lett. Az első két meccs nagy zakói, gólarányunkat nagyon elcsúfították! Ezért az „A” csoportban csak a 4. helyen zártunk.
 

 

Mérkőzés a 7. – 8. helyért.

 

Tabáni Spartacus – Újpesti Haladás     3-0

 G: Rosdy (2) Lénárd

 
A helyosztón megmutatkozott, hogy csapatunk többre hivatott, mint az utolsó előtti pozícióért küzdeni. Minden nagyképűség nélkül, ha az ellenfél kapusa nem véd parádésan, akkor a kétszámjegyű különbség sem lett volna elképzelhetetlen. Ám a kapuska nagyszerű volt és csak az nem lett gól, ami már menthetetlen volt. Elsőként egy nagyszerű Novák - Rosdy adogatás után Levó kapásból átemelte a kapuson a bogyót! (1:0) Sok – sok ziccer után Zümi lépett ki egyedül és biztos lábbal helyezett a bal alsóba (2:0) Majd Rosdy is ugyanígy tett, bár az ő első lövését a kapus még bravúrral védte, de a kipattanót ballal már a helyére tette csatárunk (3:0) A torna végére kiköszörültük az első két meccs által okozott csorbát.Így a kedvünk is felhőtlen volt, amikor a „Hajrá Tabán”- t kiabáltuk a dömsödi sportcsarnok népes közönségének. Akik elismerő tapssal kísérték saját szurkolóink hangorkánját!
 

 

Összegezve: Az első meccsen sápadt, remegő lábú, kisnyulak voltunk, akik úgy tettek mintha életükben először léptek volna pályára. Ugyan volt egy debütáló játékosunk – Mihalik Gábor személyében – de a többieknek ez már a sokadik megmérettetése volt! Fegyelmezetlen, vagdalkozó, puhány játékunk azonban ráébresztette a fiúkat arra, hogy ez így nem lesz jó. Fokozatosan javuló tendenciát mutatva egyre jobban játszottunk. Elő – elő kerültek a gyakorolt elemek és az egyéni képességek. A helyezéstől függetlenül a jelen mezőnyben produkált 50% - os mutatónk jó, és a folyamatosan javuló játékunk, pedig nagyon bíztató a jövőre nézve! A torna, üde színfolt volt a „nagypályás” meccsekre való felkészülés monotóniájában!  

 

 
 

 

 

Fotók

A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudod nézni azokat!

 

 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tabanispartacus.blog.hu/api/trackback/id/tr51716576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása