HTML

A Tabáni Spartacus szurkolói blogja

Eredmények, képek, videók, sztorik a Tabáni Spartacus Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály korosztályos csapatainak életéből.

Pályáról pályára

Szavazás

További képek

Friss topikok

2009.10.17. 18:55 Szpariblog

U11 - idegenbeli győzelem a Goldball ellen

Nem a győzelem volt egyszerű ezen a hűvős őszi délutánon...

Mindenképpen meg kell jegyezzük; elszomorító, hogy a Puskás Öcsi örökségét magáénak valló Goldball FC szurkolói és edzője, tíz éves srácoknak semmiképpen nem való körülményeket teremtettek a mérkőzésen. A nemzetközi szintű labdarúgók képzését célul tűző egyesület otthonában nem szolgálhat példaként a pálya mentén elfogadott alkoholfogyasztás, a játékvezetővel mérkőzés közben a kezdőkörben (!) fenyegetően fellépő edző, és az ellenfél játékosok szüleinek inzultálása során használt hangnem.

A komolyabb botránytól csak Gergő bácsi higgadtsága és szülő/szurkolóink felnőtt viselkedése óvta meg a gyerekeket.

E körülmények között a srácok helytállása és a győzelem igencsak felértékelődik.

A siker kulcsának  - szurkolóként - a harcosság, és a fegyelmezetten végrehajtott taktika tűnik. Amatőr elemzésünk három szituációt dolgoz fel:

Védekezés

Ebben a szituációban játékosaink szorosan követik az ellenfél támadóit, akik a mérkőzés során alig tudtak elszakadni védőinktől. Mindkét gólunkat hasonlóan szoros védekezésből indított kontrából értük el.

Támadás

Jól látható, hogy szélsőink elmozognak védőiktől, miközben az ellenfél a labdás játékosra koncentrál. Számos helyzetet dolgoztunk ki így.

 

Pontrúgás

Függetlenül attól, hogy ezekben a szituációkban Gergő bá' instrukciója a "találj kaput!", csatárunk a kapu előtt kelt zavart, a labda mögött egy-egy bal és jobb lábas lövő áll, a többiek befelé mozognak.

 

Szöglet

Játékosaink mozgásban érkeznek a beadásra.

A korábbi kudarcok során mind Gergő bá', mind mi, szurkolók is hiányoltuk a folyamatosan gyakorolt taktika betartását, és a harcosságot.

Ma minddkettő sikerült! Gergő bá'nak és az egész csapatnak gratulálunk!


Goldball - Tabáni Spartacus 1:2 (0:1) G.: Rosdy Levi, Tóth Gergő

Hajrá Tabán!

(Gergő bá', ha olvasod a bejegyzést, akár kommentben is várjuk véleményed a fenti szituációkról és a mérkőzésről.)

2 komment

Címkék: bajnoki ez történt u11 tabáni spartacus


A bejegyzés trackback címe:

https://tabanispartacus.blog.hu/api/trackback/id/tr841456533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergő bá 2009.10.17. 21:52:27

Szóval...

Ma kaptunk egy kis ízelítőt a "magyar futballvalóságból" Az első, de valószínűleg nem az utolsó ilyen parázs meccset vívtuk! Voltak már eddig is olyan találkozók ahol beszólogattak a játékvezetőnek, de ez a mai mindent alulmúl! BL döntőben nem enged meg ilyet magának az ember (nem is kerül oda aki ilyen egyszerű) de hogy 10 ill. 9 éves gyerekek meccsén ezt kell tapasztalni az több mint szégyen!!! Ilyenkor mindíg az fordul meg a fejemben, hogy amikor egy szülő ilyen minősíthetetlen hangnemben káromkodja végig a mérkőzést akkor otthon a fia odamegy hozzá hogy "Köszi apu, büszke vagyok Rád!" Nem hiszem! De ilyenkor még mindíg ott az edző, aki a magáról megfeledkezett apukát lecsitíthatná! Hát ma nem ez tötrént! Az ellenfél edzője Zoli bácsi egykorú velem 100 éve ismerem! Annó amikor az FTC - ben játszottam ő az igen erős BVSC játékosa volt! Jó szakembernek tartom őt és szerintem remek kis csapata van! De hogy ez ma mire volt jó? Egy 16 éves embert így lealázni a sárga földig mint ahogy ezt tette a bíróval az több mint furcsa! Szóval mire volt ez jó? Talán így akartak kizökkenteni minket! Nem sikerült!Tény: a játékvezető határozatlan és következetlen volt! De ez ebben a bajnoki osztályban előfordul! Két hete a Rojik elleni meccsünk játékvezetője sokkal pocsékabbul működött! Vele mit tettek volna? Lelövik? Na neeee! Nem Kolumbiában vagyunk!

Szóval a körülmények tükrözték utánpótlásfutballunk egyik rákfenéjét. De had térjek rá a pozitív dolgokra!

Remek új műfüves pályán játszhattuk! Bár nekünk lenne egyszer ilyenünk!!! Jó ellenfél ellen! És VÉGRE harcos, bátor Tabán játékosok futottak ki a (mű)gyepre! Több gólhelyzetünk volt, de a helyzetkihasználás ... Mindegy nyertünk! Kellett nagyon! A héten megint elkeserítőek voltak a hazai körülményeink! Éppen ezért még nagyobb a sikerünk értéke!

KÖSZÖNET SZURKOLÓINKNAK!!!

Zárszóként! Fontos, hogy együtt tartsuk a lelket a gyerekekben! Nem szabad elkedvetlenedni az idősebb csapatok elleni vereségek után! (Bár ha az a fránya Rojik meccs meglenne!) Szerintem korai volt bajnokságban indulni, de a szakmai koncepció ezt kívánta meg!

Volt, van, lesz még sok örömünk ezekben a srácokban! A helyükön kell kezelnünk a vereségeket és a győzelmeinket! Ennek a mainak az ARANYKÖNYVBEN a helye!

Bővebbet a beszámolóban olvashattok!

U.I.: Az elemzés Nemzetközi színvonalú!!!

Levcso 2009.10.21. 12:05:48

Hajrá Tabán!

Nagyon jó összefoglaló, szinte ott éreztem magam! ;)
süti beállítások módosítása