HTML

A Tabáni Spartacus szurkolói blogja

Eredmények, képek, videók, sztorik a Tabáni Spartacus Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály korosztályos csapatainak életéből.

Pályáról pályára

Szavazás

További képek

Friss topikok

2009.10.17. 21:31 Szpariblog

2009. szeptember 23-27.

U18(’92/’93) bajnoki mérkőzés, MLSZ U19 II. osztály Közép „A” csoport, 8.forduló - 2009.09.27.  11.00 óra   
Budaörs, Árok u. - műfüves nagypálya, 2x45 perc,  20 néző 
                                           
JOBB A MÁSODIK FÉLIDŐ? 
                                                                                                                                                                Vezette: Laczkó Zoltán (Fekete, Sziebig)                                                               Budaörs U19 – Tabáni Spartacus (MTK Budapest) U18     4-0 (3-0)

G: -

Szakács (5) –  Neidert (4.5), Sárosi (5), Polánszki (4) – Pataki A. (5.5), Paulovics (5), Koltai (4.5), Posta (4) –Gallatz (5.5), Pataki (5.5), Németh (4.5)
cs:  Bagdy (5.5), Garancsi (5), Szőnyei (5.5), Almási (6), Királyvölgyi (5.5), Szekér (0),  Kaslasi (0)

Remek műfű és igazi vénasszonyok nyara fogadott bennünket. Ismét Gergő bá’ nélkül a csapat! Fegyelmezetten, normálisan készülődtek a srácok a mérkőzésre, és bár a szokásos meccs előtti taktikai értekezlet elmaradt, minden zajlott a maga megszokott ritmusában. Aztán kezdés előtt Ákos bá’ is beesett kisebbik ificsapatunk mérkőzéséről.
Jól kezdtünk, az előretolt Pataki Jani sokszor tankként hatolt az ellenfél védelmébe, de sajnos valahogy a túlerő mindig legyőzte őt. Aztán elkezdett játszani a hazai csapat, amit egészen jól kontrolláltunk a 25. percig. Utána a bekapott gólt követően egy „kis” leállás és a 34. percben már háromnál tartott az ellenfél. Sajnálhattuk ezeket a perceket, mert bár szervezett volt az ellenfél, azért nem volt egy világraszóló együttes. A második félidőben mi magunk bizonyítottuk ezt be! Bagdy beállásával és némi átszervezéssel hatékonyabb lett a középpályánk és többet is volt nálunk a labda. Többször veszélyeztettünk az ellenfél büntetőterületén belül, bár igazi ziccert nem tudtunk kiharcolni. És ilyen ez a játék. A hazaiak egyetlen valamirevaló támadás után belövik a kínálkozó lehetőséget, nem képesek kihagyni! A három pont megérdemelten maradt otthon, de mindenki felteheti magának a (némileg költői) kérdést, ami pediglen így szól: Miért csak akkor kezdünk el játszani – értsd: futballozni – amikor már vége az első félidőnek és vezet az ellen három fával?! A választ az Újbuda elleni győzelemmel adhatják meg a srácok!

MLSZ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG U-19 II.oszt. Közép A. csoport  (’92/’93)

Edző: Egyházi Gergely
                               
U16(’94) bajnoki mérkőzés, MLSZ U17 II. osztály Közép „A” csoport, 8.forduló - 2009.09.27.  9.00 óra   
Budaörs, Árok u. - műfüves nagypálya, 2x45 perc,  30 néző 
vezette: Fekete Szabolcs (Laczkó Zoltán, Sziebig Nikoletta) (6.5)

Budaörs U17 – Tabáni Spartacus (MTK Budapest) U16  2-1 (0-1)

G: Gáspár

Máté (6.5) – Zincenko (5), Pápai (5.5), Taksár (5.5), Bea (5) – Mérei (5.5) – Gáspár (6), Szabó (6), Csepura (6), Rigó (5) – Chorfi (5.5)

Hiányzók:  Zsila (sérülés), Tivadar (betegség), Cseh-Szombathy (betegség), Lakatos (sérülés), Bálint (betegség)

Remek, élvezhető körülmények között, a budaörsi centerpályán játszhatott csapatunk. A mérkőzés előtt, a keretbe jelölt Bálint Gergő megbetegedett, így csere nélkül kellett megvívnunk az összecsapást. Az ellenfél kapujába az a Kajdy Tamás állt, aki hosszú – hosszú évekig szolgált egyesületünknél.
Budaörsi fölénnyel indultunk, az első percekben, több ívelés, beadás hárítása jutott nekünk. Bár igazi ziccer nem alakult ki, de elég veszélyesnek tűnt a hazai csapat. Mégis MTK-s kontrából született az első gól. A 11. percben Gáspár Tibi cselezgetett a tizenhatoson belül, jobbról balra vette, majd ügyesen alányesett a labda pedig a hosszú sarokban landolt    (0-1). A hazai csapat persze mindent elkövetett a mielőbbi egyenlítés érdekében, de próbálkozásaik – remek védőmunkánknak köszönhetően – rendre elhaltak. Bár volt egy tizenhatoson kívüli lövés, ami a léc alsó lapjáról a gólvonalra vágódott, de ekkor még a Fortuna velünk volt. Egy alkalommal Máté kapus is nagyot védett, nem szólhattunk volna egy szót sem, ha beveszik 12 méterről a kapuját. Változatos, jó iramú félidőnek lehettünk szemtanúi, kis szerencsével további előnyre is szert tehettünk volna, de Szabót lesen állították meg (nem ő volt lesen), Pápai remekbe szabott szólója utáni ziccer pedig sajnálatunkra kimaradt. A szünetben tehát mi lehettünk egy cseppet nyugodtabbak.
A második félidőt, bár jobban kezdték a Pest megyeiek, de mi is segítettünk nekik, ajándékoztunk nekik teljesen feleslegesen egy tizenegyest. A parádés az volt az egészben, hogy a remek napot kifogó Máté Norbi úgy hárította, hogy ki sem perdült a kezéből a labda! A másik oldalon Gáspár Tibike vezethette rá a kapusra a labdát, de elhamarkodottan lőtt, így nem tudtuk növelni előnyünket. Az 56. és a 61. percben viszont az ellenfél két hasonló lepattanót szedett össze és értékesített. Az a fránya tízperc! Ezt követően mi nyomozhattuk az eredményt. Változtattunk, szokásos embereinket rendezgettük a pályán, és majdnem meg is lett az eredménye, hisz Szabó Norbi megugrását követően ismét ziccerünk volt, de pár centiméter hiányzott az örömünkhöz. Az ellenfél láthatóan sokkal óvatosabb lett, jóval figyelmesebbek voltak hátul.

És majdnem! Az utolsó percben egy jobboldali beadást követően Csepura fejelhetett 8 méterről, a kapus védett, a kipattanóra Pápai érkezett, de mivel már nagyon ki volt sodródva nem tudta a hálóba kotorni a labdát. A végén a hazaiak örömtáncot jártak, hisz egy jó iramú változatos mérkőzésen tartották otthon a három pontot. Mi pedig, az MTK mezes ifisták joggal szomorkodhatunk, hisz mindent megtettünk a győzelem, a pontszerzés érdekében, de ezúttal nem (sem) volt egy kicsike kis szerencsénk, hogy eredményesen távozzunk. Viszont a mai napon felemelt fővel távozhattunk Budaörsről, ezt mondanom sem kell!

MLSZ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG U-17 II.oszt. Közép A. csoport  (’94)

Edző: Grőb Ákos

U15(’95/’96) felkészülési mérkőzés – 2009.09.24.  17.30 óra
Budakeszi, Márity László u. – földes nagypálya (15’), illetve füves nagypálya (65’), 20 néző

TETSZETŐS JÁTÉKKAL MAGABIZTOS GYŐZELEM BUDAKESZIN

Budakeszi LA – Tabáni Spartacus SKE     0 - 4  (0 - 3)
Gólszerző: Bálint (2), Fáth, Pereg

Mancher (-) – Paulusz (6), Erdősi (7), Nagy (8), Almási Cs. (5) – Jobbágy (6), Rendek (6) – Fáth (7), Ormos /csapatkapitány/ (7), Almási Á. Z. (6) – Bálint (7)
cs: Hőgye (7), Jámbor (7), Kiss (5), Klacsák (7), Péczely (6), Pereg (7), Szekeres (6)

A 2009-2010-es szezon 2. edzőmérkőzését Budakeszin játszottuk. A házigazda a Budakeszi LA volt. Rendhagyó módon kezdődött a mérkőzés, ugyanis az eredetileg a füves centerpályára tervezett találkozónkkal egy időben egy Budapest Kupa összecsapás zajlott volna ugyanott. A volna szó helytálló, ugyanis a játékvezető nem jelent meg a kupamérkőzésen, így a mérkőző felek belekezdtek egy barátságos „derbibe”. Eközben mi a földes pályán kezdtük el a találkozót mintegy 15 percen át. Ezúttal a 22 fős keretből különböző okok miatt hiányzó Fritz, Kondi, Sütő és Tóth nélkül, 18-as létszámmal jelentünk meg Budakeszin. Ebből a Mancher – Paulusz, Erdősi, Nagy, Almási Cs. – Jobbágy, Rendek – Fáth, Ormos /csapatkapitány/, Almási Á. Z. – Bálint tizenegy kezdett a földesen. Almási Á. Z., Bálint és Fáth révén akadtak veszélyes helyzeteink az első negyed órában, ugyanakkor ellenfelünk igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani a kapunk előtt. Nagyjából 15 perc elteltével a budakesziek edzője belefújt a sípjába az okból, hogy megüresedett a füves centerpálya. Az történt ugyanis, hogy összevesztek a kupameccs résztvevői a „barátságosságban”, és egyszerűen lejöttek a pályáról. Több se kellett nekünk, átmentünk a földesről a füvesre. Egy nem túl helytálló, de talán érzékletes hasonlattal élve, olyan jól jött ez a pályaváltás, mint tanyára a villany. Az ország egyik legszélesebb, jó minőségű pályájára sétáltunk át. A „kopogós” helyett a puha füvesen való játék felszabadította mind a két csapat tagjait. Szerencsére, leginkább nekünk sikerült kiélvezni a kínálkozó lehetőséget.
A 23. percben „ügyeletes gólvágónk”, Bálint találata révén sikerült megszereznünk a vezetést. A középről a jobb oldal felé kimozgó támadónknak Fáth adott remek labdát, és Bálint lendületes labdavezetés végén, 12-14 m-ről, jobb lábbal belőtte a kapu jobb alsó sarkába (0 - 1). A 32. percben egy hasonló szituáció végén ismét Bálint volt eredményes. Megint középről mozgott ki a jobb szélre, és ismét Fáth játszotta elé a labdát. Ékjátékosunk egy védekező játékos lerázása után és lendületes kapura törés végén, ezúttal közelebbről, 5-7 m-ről, jobb lábbal passzolta a labdát a kapu jobb oldalába (0 - 2). A 40. percben az eddig előkészítőként jeleskedő Fáth gólszerzővé lépett elő. Bálint a korábbi remek labdákért cserébe viszonzott egyet. Labdaszerzést követően kijátszotta a labdát a jobb szélen mélységből felérkező Fáth elé, aki apróbb állítgatások után, 12-14 m-ről, jobb lábbal a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát, miközben a kapus érintette azt (0 - 3). A második félidőnek tehát a magabiztos vezetés tudatában vághattunk neki. Csapatunk edzője, Wágner Ádám a folytatásra egy igen átalakított, név szerint a Mancher /csapatkapitány-helyettes/ – Péczely, Erdősi, Nagy, Jámbor – Szekeres, Klacsák – Pereg, Hőgye, Kiss – Bálint  tizenegyet küldte a pályára. Ellenfelünk is cserélt jónéhányat. A második játékrészben is több veszélyes támadást vezettünk, nem egyszer kifejezetten látványosakat is. Az egyikből lett csak gól, méghozzá az 51. percben, amikor Peregnek jutott eszébe egy váratlan húzás. A jobb oldalon, a büntetőterület határához közel került hozzá a labda. A kapu felé fordult vele, majd 16-18 m-ről, jobb lábbal elsuhintotta a kapu jobb alsó sarkába. A labda a gyönyörűen jobbra vetődő kapus mellett jutott a kapuvonalon túlra (0 - 4). A lefújásig többször növelhettük volna a már amúgy sem kis különbségű előnyünket, de végül maradt a végeredmény 0 - 4. Jó játékkal, szép győzelmet értünk el! Szép volt fiúk, és hasonló folytatást várunk Csepelen!

Wágner Ádám nyilatkozata: „Nagyon szeretem az edzőmérkőzések adta lehetőségeket, ugyanis versenyhelyzetben próbálhatok ki játékosokat a megszokottól eltérő posztokon, ráadásul az összeállítás terén is tudok kísérletezgetni – mindezt anélkül, hogy az eredményesség miatt kellene aggódnom. Lehet valami azokban a felvetésekben, hogy a tét görcsössé teszi a játékosaimat, mert óriási kontrasztot látok a felkészülési és edzőmérkőzések, illetve a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítmények között – természetesen, az előbbiek javára. Az első és a második félidőben is sikerült kifejezetten szép támadásokat vezetnünk, és a vállalkozókedv sem hiányzott a fiúkból. Szóval, tetszett amit láttam, csak jó lenne már a bajnoki találkozókra is átmenteni a teljesítményeket. Ugye, így lesz ez Csepelen? ”

Hajrá Tabán!

Edző: Wágner Ádám     Segédedző: Wágner Gábor

U15(’95/’96) bajnoki mérkőzés - MLSZ U15 II. osztály, Közép „C” csoport, 8. forduló
2009.09.27.  9.30 óra
XXI. Szentmiklósi út 1. – füves nagypálya, 2x40 perc, 40 néző

A DÖNTETLENEK FOGSÁGÁBAN…

Csepel HC ’94 – Tabáni Spartacus SKE     2 - 2 (1 - 2)
Gólszerző: Fáth, Ormos

Mancher (4) – Rendek (5), Erdősi (7), Nagy (8), Jámbor (6) – Ormos /csapatkapitány/ (7), Klacsák (7) – Pereg (5), Hőgye (6), Fáth (7) – Bálint (5)
Cserejátékos: Almási Á. Z. (-), Jobbágy (-), Kondi (5), Paulusz (6), Szekeres (6)

A Magyar Labdarúgó Szövetség, Serdülő U15 II. osztály, Közép ”C” csoportjában az 5. mérkőzésünket a Csepel HC ’94 otthonában játszottuk. A Budaörsi SC és a Soroksár SC ellen elért 1-1-es, illetve 2-2-es döntetlen után bizakodva vártuk, hogy Csepelen már begyűjtjük a 2. bajnoki győzelmünket, és ezzel felzárkózunk az élboly mögé. Nos, a jó minőségű füves pályán megrendezett találkozóra mintegy 40 néző előtt került sor. Az előzetes várakozásokat is talán túlteljesítve, remekül kezdtünk, és kevéssel több, mint 10 perc alatt 2 gólos előnyre tettünk szert. A 6. percben Bálint végzett el szögletrúgást a jobb oldalról. A remekül a kapu előterének közelébe kanyarított labdájára Ormos csapatkapitányunk érkezett, és több védő szorongatásában, a talajról való elrugaszkodás után mesterien csúsztatott a kapu jobb alsó sarka felé. A labda a kapufát érintve jutott a gólvonal mögé (0-1). Vezetésünk tudatában még agilisabban támadtunk, és ennek lett a következménye Fáth találata a 11. percben. Az ezúttal a bal oldali támadó középpályás pozíciójában szerephez jutó játékosunk ellenfelünk térfelén szerzett labdát, majd a kapu felé tolva, 17-19 m-ről, jobb lábbal ellőtte a kapu jobb oldala felé. A hazai hálóőr próbált hárítani, de a lövés olyan erős volt, hogy a labda bepattant róla a gólvonalon túlra (0-2).
Az elmúlt héten a Soroksár SC otthonában 13 percre volt szükségünk ahhoz, hogy ugyanekkora előnyhöz jussunk, és ott mégis csupán döntetlennel távoztunk. Szinte hihetetlen, de ezúttal sem lett másként. A 2. gólunkat követően érthetetlen módon visszavettünk a tempóból, ráadásul a 25. percben a Csepel HC ’94 szépíteni tudott. Egy 16-18 m-ről megeresztett lövés után vált ismét szorossá az állás (1-2). Az első félidő ugyan több gólt már nem hozott, mégis egy könnyebbnek ígérkező összecsapásból pattanásig feszült hangulatú küzdelem lett. A második játékrész nagyon fordulatos, lendületes játékot, de azon belül leginkább csak mezőnyharcot hozott. Voltak periódusok, amikor a pályát kívülről figyelő szemek ingáztak egyik kaputól a másikig és fordítva. Az 59. percben a hazaiak  a jobb oldalról végeztek el szabadrúgást. A kapunk elé érkező labdát némi kavarodás végén valamelyik csepeli játékosnak sikerült a kapu felé továbbítania. A leszálló ágban a keresztléc alá érkező labdát Mancher kapusunk a gólvonalon túlra tudta csak paskolni (2-2). Megint futhattunk az eredmény után, de a nem egyszer már-már kamikaze-jellegű játékunk sem hozott eredményt. Pontosabban hozott, megint egy döntetlent. A győzelem úgy tűnik, még mindig várat magára. A jövő héten szabadnaposak leszünk a bajnokságban, de 2 hét múlva a Szigetszentmiklósi TK-t fogadjuk „hazai” környezetben, a Csörsz utcában. Emlékeztetőül: eddigi egyetlen, a Csörsz utcában lezajlott bajnoki meccsünk győzelmet hozott (7-0 a Láng FC ellen)!

Wágner Ádám nyilatkozata: „Budaörs és Soroksár után Csepelen is döntetlen eredményt értünk el. Mondhatnánk, illene tanulni a saját hibáinkból. Egy másik közhelyes, de igaz mondás: a futball egy (n)agy játék. Hiszem, hogy mindennek oka van, így nem szeretnék a mögé bújni, hogy nincs szerencsénk, ilyen szériában vagyunk… Amikor egy csapat egymás után többször követ el ugyanolyan vagy legalábbis hasonló hibát, az edzőnek gyorsan meg kell találnia a probléma forrását, hogy minél előbb helyreálljon a rend és a sorozatos hibákból ne legyen tendencia. A legfőbb kérdés az, vajon a csapathoz tartozó bármelyik játékos, szülő és edző miként éli meg a döntetleneket – kudarcként vagy sikerként? Nyilván, minden meccs más, mégis van egy elképzelésem arra vonatkozóan, hogy miért nem tudunk átlépni önmagunk árnyékán, miért nem sikerül egymás után kétszer is 2 gólos előny birtokában végül győztesként elhagynunk a pályát. Úgy érzem, játékosaim nem eléggé hisznek abban, hogy játékban erősek és, hogy egyre erősebbek lesznek. Egyszóval, nem eléggé hisznek önmaguk tudásában. Ikertestvéremmel augusztus elején érkeztünk a csapathoz, és azóta mást sem csinálunk, mint próbáljuk elhitetni a fiúkkal, hogy jó a játékosállományunk, és komoly munkával sok közös örömben lehet részünk. Eleinte kétkedő tekinteteket láttam. Az elmúlt időszakban lejátszottunk 10 mérkőzést, összesen 5 felkészülési, illetve edzőmeccset és 5 bajnoki találkozót. 7 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk. 48 gólt szereztünk és 18-at kaptunk (+ 30-as a gólkülönbségünk). A számok nem hazudnak. A korábbi döntetlenek után nem, de a csepeli összecsapás után az öltözőben már láttam bosszankodó játékosokat is. Szerintem, ez a fejlődés jele, csak nehogy túlságosan későn eszméljünk rá, mekkora lehetőséget szalasztottunk el! Abszolút pozitívumként említem, hogy egy a csapatunk játékosairól a mérkőzés alatt szorgosan feljegyzéseket készítő, céljait egyelőre el nem áruló edző – játékos-megfigyelőnek is nevezhetjük, a találkozó után dicsérően beszélt a játékunkról, és bíztatott, hogy biztos benne, a döntetlenek előbb-utóbb győzelmekbe csapnak át. Legyen igaza, de inkább előbb, mint utóbb!”

Hajrá Tabán!

MLSZ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG U-15 II. oszt. Közép C csoport  (’95/’96)

Edző: Wágner Ádám     Segédedző: Wágner Gábor

U13(’97) bajnoki mérkőzés - MLSZ U13 II. osztály, Közép „C” csoport, 8. forduló
2009.09.27.  11.30 óra
XXI. Szentmiklósi út 1. – füves nagypálya, 2x40 perc, 50 néző

Csepel HC’94 – Tabáni Spartacus   1-1 (1-0)
G: Mensáros
Gólpassz: Balogh

Kapusok:  Horváth (7), Sóvári (-)
Játékosok: Prószéky (7), Lukász (6), Csillag (8), Gallwitz (7) - Laczkó (6), Vértes (6), Lénárd (6) - Bagdy (5), Hajas (6), Csicsely (6), Szalai (4), Krepuska (6), Balogh (7),  Mensáros (7), Mesterházy (-), Gyebnár (-)

Mérkőzéselemzés:
Vasárnap játszottuk soron következő mérkőzésünket Csepelen. A remek, napos idő, illetve a jó pálya adott volt, már csak a kitűnő játék és a győzelem hiányzott.
A csepeli alakulat, annak ellenére, hogy csupa 98-ban született gyerekből állt, hatalmas fizikummal rendelkezett, főleg középpályán, és a védelem tengelyében. Fizikai fölényükre, stílusukra felkészültünk, hiszen már többször játszottunk ellenünk. Gyermekeink az első perctől az utolsóig betartották a taktikát, mely a földön tartott labdára, és a labdabirtokláson alapuló támadásokra éleződött ki.  Jó játékunk, és meddő mezőnyfölényünk nem volt elegendő a vezetés megszerzéséhez, mert a kaputól 20-25 méterre betömörülő ellenféllel szemben nem sikerült tiszta lövő helyzetet kialakítani, és sajnos még az a lövő erő nincs meg a gyerekekben, hogy 30-35 méter távolságból tudják veszélyeztetni ellenfelünk kapuját. A jó játék ellenére a félidő 33. percében egy kétes büntetőt megítélt a játékvezető, amit ellenfelünk értékesített, így a szünetben, e bajnokságban először, hátránnyal vártuk a félidőt.
A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt csapatunk, így ellenfelünk térfelére helyeződött át a játék, és folyamatos veszély, illetve nyomás alatt állt a csepeli kapu. Sajnos a lendületes játékunk a támadó harmadbeli pontatlanságok, rossz döntések miatt, állandóan zátonyra futottak, így csak helyzetekig jutottunk. A második félidő 27. percében megtört a jég, amikor is, egy ellenfél által elvégzett szöglet után, Lukász – Balogh – Mensáros labda utat követően, a csepeli kapuban landolt a játékszer. A véghajrában minden megtettünk a győzelem érdekében, de már nem sikerült több gólt rúgnunk, így maradt a döntetlen állás
 Összegezve: Játékosaim kisebb kilengésektől eltekintve, remekül játszottak, és végig kezükben tartották a mérkőzést, de a támadás befejezések pontatlansága miatt a vezetést nem sikerült magunkhoz ragadni. A fizikális fölényt remek labdatartásunknak köszönhetően sikerült egalizálni, ami ebben az életkorban nagy fegyvertény, hiszen sikerült elérni azt, hogy ellenfelünk szinte csak pillanatokra vehette át a labdabirtoklását. Meg kell tanulnunk a szoros mérkőzéseket megnyerni, mert akkor a végső győzelemre is esélyesek lehetünk, addig is a soron következő játéknapra koncentráljunk, és igyekezzünk begyűjteni a győzelemért járó három pontot.

Hajrá Tabán!!!

MLSZ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG U-13 II. oszt. Közép C. csoport  (’97)

Edző: Helm Tamás

U12(’98) bajnoki mérkőzés, BLSZ U12/1.csoport, 4. forduló - 2009.09.27.  10.00 óra 
I.Czakó u. 2-4. -  füves ¾  pálya, 5x2m-es kapuk, 8+1 fő, 2x35 perc,  30 néző

SZÉP GÓLOK, DÖCÖGŐS JÁTÉK

Tabáni Spartacus SKE – Vasas SC ’99          4-2 (1-0)
G: Székely (2, egyet tizenegyesből), Bognár, Lugosi

Keret: Gundel-Takács – Ács, Gyebnár, Jámbor, Hőnich, Laczkó, Kozma, Székely, Lugosi, Bayer, Plank, Ninausz, Bognár, Meleg

A többet támadó csapatnak sajnos megnehezíti a dolgát a hazai pályánk talaja. Ezt tapasztalhattuk ma is. Kétség kívül jobbak voltunk ellenfelünknél. Szép gólokat szereztünk. Mezőnyjátékunk azonban ritkán volt folyamatos.
Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Az első 20 percben 4 ziccerünk is volt. Egy ilyenből Székely a 9. percben (1-0) be is talált. Azt vártam, nyugodtan, magabiztosan fogunk tovább futballozni. Nem így történt. Sokat támadtunk, de nem tudtuk fölényünket újabb gólra váltani. Lelkes ellenfelünk felbátorodott és több kapura lövéssel jelezte, nem adja könnyen magát. Így rendkívül izgalmas második félidőt produkáltak a csapatok. Örömteli volt, hogy ma sokat használtuk a pálya mindkét szélét. Ez előrelépés a korábbi találkozókhoz képest. Talán az izgalmak és a pattogós pálya miatt döcögve haladó labdák miatt nem tudtunk megfelelően építkezni. A Vasas a 40. percben (1-1) egyenlített. Szerencsére egy szép Kozma Gyebnár labdakihozatal után Bognár kilőtte a hosszú sarkot (2-1) így visszaszereztük előnyünket. Tovább lüktetett a találkozó. Mindkét kapu veszélyben forgott. Mi jobban védtünk, védekeztünk és jobban is támadtunk. Egy büntető értékesítésével ( Székely 3-1, 47. perc ) és Bayer beadása után Lugosi fejesével (4-2, 60. perc) biztosítottuk be a három pontot. Ezek között kapituláltunk egyszer az 58. percben. Győzelmünk rövid periódusokban volt csak veszélyben. Ez jó, viszont mindannyian jobban örülhetnénk, ha játékban is többet nyújtunk.
Jó csapatnak erénye kell legyen, hogy nem kiemelkedő teljesítménnyel is begyűjti a pontokat. Ennek a követelménynek ma megfeleltünk. Legközelebb jobb csapatjátékot, magabiztosabb labdajártásokat szeretnék látni! Fontos az eredmény, fontos a győzelem, de remélem nem hajszoljuk bele magunkat túlzottan ennek a kergetésébe a játékkép rovására.

Hajrá Tabán!

BLSZ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG  U-12 / 1. csoport (’98)

Edző: Kiss Zoltán

U11(’99) 3. Cordial Cup, magyarországi torna - 2009.09.26-27.
XVIII. Tövishát u. 8. – füves félpálya, 6+1 fő, 5x2m-es kapuk,1x20 perc, 150 néző

MINDEN TÉREN CSALÓDÁS

A tornán részt vevő játékosok: Novák, Farkas, Nagy R., Rosdy, Horváth, Lénárd, Jobbágy, Langer, Orczy, Róth E., Tóth G., Arendt, Kulcsár

Csoportmérkőzések - C. csoport:

Tabáni Spartacus – Kecskemét  0-2
G: -

Nyitó mérkőzésünkön a jó erőkből álló Kecskemét gárdája volt az ellenfelünk. Noha játékban felvettük a versenyt, mégis vereséggel zártunk. Két kapott gólunk könnyedén elkerülhető lett volna egy kicsit több figyelemmel. Előbb egy hosszú kapuskirúgás után pattant át a labda Farkas Dani feje fölött, amit a vidékiek csatára gólra váltott. Majd egy 13 méterről járó szabadrúgásnál, a kapunkban még rutintalan Orczy állította fel rosszul a sorfalat. Így, egy ügyes helyezéssel a kecskemétiek végleg eldöntötték a találkozót. Noha nekünk is volt két ziccerünk. Mindkétszer Horváth szerezhetett volna gólt, de először tíz méterről, szemben a kapussal, lepasszolta a labdát, amiből semmi sem lett. Majd néhány perc múlva ajtó-ablak helyzetben belebikázta a kilépő kapusba a labdát. Sajnos számunkra rosszul kezdődött a torna! 

Tabáni Spartacus – Dalnoki Akadémia    0-3
G:-

A Dalnoki Akadémia kiválogatott gyerekei átszaladtak rajtunk. Hősiesen próbáltunk védekezni, ami ma egy ilyen arányú vereségre volt elég.

Tabáni Spartacus – Győri ETO FC    1-4
G: Novák

Ez a mérkőzés örökre emlékezetes lesz mindenki számára, aki látta a találkozót! Sajnos nem a szép cselek, az iram, vagy Novák Öcsi pazar gólja miatt, hanem egy elképesztő és váratlan esemény miatt. Egy hatalmas, semmiből kerekedő szélvihar belekapott a kapu mögé kifeszített hálóba és óriási erővel feldöntötte az 5x2 –es kaput. Az előtte álló Orczy Kristóftól mindössze néhány centire ért földet, hatalmas robajjal a kapu. A játékvezető azonnal lefújta a meccset (két perc volt hátra) ami teljesen jogos volt, mert az események hatása alatt álló nyárfalevélként remegő kapusunk nem is lett volna képes folytatni a meccset. Sajnos a rendezők először nagyon félvállról vették a történteket, majd amikor már tömeges volt a felháborodás, akkor vették a fáradtságot, hogy legalább megnézzék mi történt. Pár centin múlott a tragédia! A felelős(ök) pedig nyílván eltűntek a ködben. Bízzunk benne, hogy a következő ilyen mulasztásnál is a szerencse segít majd!

4.  Tabáni Spartacus    3 - - 3    1-9     0

Helyosztó a 17-32. helyért:

Tabáni Spartacus – FTC II.      0-3
G:-

Az első tíz perc után azt gondoltam, hogy győztesen fogjuk elhagyni a pályát. Aztán egy hatalmas potyagól után összeomlottunk és csak a vereségünk gólaránya volt kérdéses. Azt kell, hogy mondjam az előző meccs eseményei után csoda, hogy a fiúk egyáltalán ki tudtak állni és egy elfogadható produkciót nyújtottak!

Helyosztó a 25-32. helyért:
 
Tabáni Spartacus – Fehérvár FC      0-5
G:-

A meccs után komolyan megfordult a fejemben hogy felhagyok a labdarúgás oktatásával…

Helyosztó a 29-32. helyért:
Tabáni Spartacus – Budatétény       3-1
G: Novák (2), Jobbágy

A meccsre változtattam hadrendünkön és 3-1-2 – es felállásban kezdtünk. Jelen esetben mindenféleképpen meg kellett húzni ezt a lépést, mert az előző meccsen megsérülő Horváth kiesésével, Jobbágy volt az egyetlen játékos, aki középen stabilan tudott játszani. Illetve a nagyon egyedül hagyott Rosdy mellé előre küldtem egy segítséget. Szerencsére a meccsen ezúttal harcosan és jól játszottunk. Sokat passzoltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Ezekből Novák Öcsi szerzett két gólt közelről és egyet Jobbágy Beni távolról. Így győzelmet arattunk (talán először) a jó erőkből álló ’tétényiek ellen. Így legalább nem az utolsó helyért meccseltünk.

Helyosztó a 29. helyért:   
Tabáni Spartacus – Gyöngyös            1-0
G: Rosdy

Szerencsére az előző meccsen aratott győzelmünk önbizalmat adott a srácoknak és ezúttal is szép játékkal rukkoltak ki. Ezúttal is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amiből egyet Rosdy Levi váltott gólra egy szép helyezést követően. Külön öröm, hogy végre nem kaptunk gólt egy meccsen. A végére így kicsit kikozmetikáztuk a rossz kezdést.

Összesítve:  29.  Tabáni Spartacus   7    2 -  5    5-18    

A torna győztese a Ferencvárosi TC I. csapata lett!

Összegzésként: Talán a legerősebb kvartettbe osztották csapatunkat a torna előtt, ahol tulajdonképpen becsülettel helytálltunk. Noha a csoportban kapott 9 gólunk közül legalább a fele elkerülhető lett volna egy bátor, határozott tabáni csapat számára. A helyosztókon a Fradi második csapata ellen, noha sok lehetőségünk volt de erőtlenségünk megbosszulta önmagát. A Fehérvár elleni meccset nem szeretném kommentálni. Míg a két záró meccsen aratott győzelmünk és jó játékunk adhat biztatást a jövőre nézve. Továbbra is fontosnak tartom kiemelni, hogy futás, ütközés, akarat nélkül nem lehet jó produkciót nyújtani. A lelkesedés pedig sok olyan dolgokat képes kompenzálni, amelyben más csapatok előttünk járnak! A „kapuborulásos” eset, az abból kiinduló érdektelenség a szervezők részéről, a folyamatosan salakködben úszó 1-es és 2-es pálya, és az ebéd címén felszolgált zsírban tocsogó ételek miatt, pedig szerintem senkit nem lepek meg azzal, ha azt mondom, hogy a szervezés nálam nem ütötte meg egy ilyen szintű torna színvonalát!  

Jók: a torna folyamán senki sem nyújtott kiemelkedő játékot.

Edző: Egyházi Gergely

U11/B.(’00) BLSZ-NUPI gyermektorna, 1.őszi torna - 2009.09.27.   9.00 óra
XXII. Bp, Jókai Mór utca 37. – műfüves ½ pálya, 7+1 fő, 5x2m-es kapuk, 1x20 perc, 100 néző

HOSSZÚ ÚT A MIÉNK, AMELYNEK MÉG CSAK AZ ELEJÉN JÁRUNK

A tornán résztvevő keret: Tündik - Berencsi, Bölcskei, Farkas, Gallwitz, Gyebnár, Ilyés, Karancsi, Lévay, Lovass (csapatkapitány), Szipőcs

Budatétény SE – Tabáni Spartacus SKE     3-0

G: -

Csapatunk játékosai életük első 1/2 pályás tornájára készültek. A Budatétényben megrendezésre kerülő torna 3. mérkőzését éppen a házigazdák ellen játszottuk. Számunkra ez a mérkőzés jelentette a bemutatkozást. A műfüves borítású, igen kemény talajon sokkal gyorsabban gurult a labda, és sokkal magasabbra is pattant, mint a jól megszokott füves borítású hazai pályánkon. Először ezzel a ténnyel kellett szembesülnie a fiúknak, majd azzal, hogy a budatétényi csapat igen kemény játékosokból áll. A verőfényes napsütés mellett zajló találkozó nem várt nehézségeinek, illetve a megilletődöttségünknek köszönhetően már a 4. percben gólt szereztek a hazaiak.
Kapusunk nagyon izgult, és talán emiatt történhetett meg az, hogy középre, és röviden dobta ki a labdát, amelyre az egyik budatétényi támadó lecsapott, és bepasszolta a kapunkba (1 - 0). A 10. percben Gallwitz nem volt eléggé határozott egy párharc során, minek utána a kék-sárgák egyik játékosa eltolta mellette a labdát, és rövid labdavezetés után gólt lőtt (2 - 0). A találkozó 3. gólja egy rosszul elvégzett kirúgásunk után született, a mérkőzés utolsó, 20. percében (3 - 0).

Újbuda TC – Tabáni Spartacus SKE         1-0

G: -

A tornán az Újbuda TC volt a következő ellenfelünk. A Budatétény SE elleni meccs után nagyon szomorúak voltak a fiúk, szegény Tündik kapusunk még el is pityeredett. Érezte, hogy nem ment olyan jól neki a kirúgások elvégzése, ezért ezt a feladatot a továbbiakban már nem is ő, hanem egyik védőnk, Karancsi látta el. Ég és föld volt ez a mérkőzés az előzőhöz képest. Az igen jó erőkből álló újbudaiak ellen már nekünk is sikerült ígéretes helyzeteket kialakítani, ráadásul sokkal bátrabban és célratörőbben futballoztunk. Sokáig úgy tűnt, hogy talán meglesz az első győzelmünk, de végül a 14. percben egy remek jobb oldali támadás végén betaláltak a XI. kerületiek (1 - 0).

Tabáni Spartacus SKE – Baráti Bőrlabda FC     1-5
G: Lovass

A Baráti Bőrlabda FC ellen sokáig nagyon izgalmas mérkőzést láthatott a szép számú publikum. Hamar, már a 2. percben gólt kaptunk egy indítást követően (0 - 1). Ezután akadt helyzet itt is és ott is. Sokszor foghattuk a fejünket, hogy micsoda gólszerzési lehetőségeket hagytunk ki. A 12. percben szabadrúgáshoz jutottak a narancssárgák, amelyet sikeresen érvényesítettek (0 - 2). Nem adtuk fel, így történhetett meg, hogy 2 perccel később büntetőhöz jutottunk egy szabálytalan szerelés után. Berencsi tette le a labdát a büntetőpontra, majd a sípszót követően a balra dőlő kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal az elhibázott büntető után, még a 14. percben csapatkapitányunk, Lovass volt szemfüles, aki 3-4 m-ről egy kavarodás után lőtt a kapu közepébe (1 - 2). Úgy tűnt, talán meglesz az egyenlítés. Sajnos, nem így lett, sőt… A 19. percben ezúttal Berencsi nem volt elég agilis egy párharc során, minek következtében a „bőrlabdások” megszerezték a 3. góljukat (1 - 3). Ezt követően összeestünk, és az utolsó percben 2 gólt is kaptunk. Előbb a 20. perc elején egy a kapufáról kipattanó labdát paszíroztak viszonylag közelről a kapunkba (1 - 4), majd nem sokkal később, a középkezdésünk után labdát veszítettünk, és egy távoli lövésből újra megrezdült a hálónk (1 - 5).

XII. kerületi Önkormányzat-Hegyvidék SE – Tabáni Spartacus SKE     1-0

G: -

Utolsó meccsünkön a játékosaink által jól ismert XII. kerületi Önkormányzat-Hegyvidék SE-vel találkoztunk. Érződött, hogy a srácok nagyon szeretnének nyerni ezen a mérkőzésen. Nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, így egy igen jó iramú meccs alakult ki. Sokáig úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény. Berencsi gyönyörűen lépett ki ziccerhelyzetben nem sokkal a játékidő letelte előtt. A XII. kerületiek kapusa jó ütemben jött ki a kapujából, így hárítani tudta a Berencsi által kapura lőtt labdát. Szinte hihetetlen, de a 19. percben egy gyors ellentámadás végén közelről lőttek a kapunkba (1 - 0). Ez a gól sajnos, a meccs és egyben a torna utolsó találata volt. Ismét bosszankodhattunk…

Wágner Gábor nyilatkozata: „Természetesen, szerettem volna, ha jobban szereplünk az első közös tornánkon. Meg volt a tanulópénz, és úgy gondolom, ezután csak jobb jöhet. Nagyon kis kezdő csapat benyomását keltettük az első meccsünkön, majd a csapatjátékunkon egy folyamatos javulás azért megfigyelhető volt. Messzemenő következtetéseket nem kell levonni, de az biztos, hogy sokkal bátrabban és összeszedetten kell majd fociznunk a következő tornán. Induljunk ki abból, hogy volt két viszonylag sima vereségünk, de volt két nagyon szoros meccen elszenvedett peches vereségünk. Persze, a csapat játéka számomra a legfontosabb. Nos, ha nem is sokszor, de akadt néhány ügyes megoldás és kombináció. Fel a fejjel, edzünk tovább! ”

Hajrá Tabán!

Edző: Wágner Gábor     Segédedző: Wágner Ádám

U9/A.(’01) BLSZ-NUPI gyermektorna, 1.őszi torna - 2009.09.27.  11.00 óra
I.Czakó u.2-4. – füves 40x20m-es kispálya, 3x2m-es kapuk, 5+1 fő, 1x15 perc, 70 néző

KÖNNYED BEMELEGÍTÉS

Tabáni Spartacus – Baráti Bőrlabda „B”  3-1 

G: Balogh (3)

Neiger – Hideg, Laczkó – Lovász, Kosaras – Balogh
cs: Boksay, Juhász, Daradics

Kitűnően előkészített, de nem valami jó minőségű (hazai) pályán kezdtük meg idei BLSZ szereplésünket. A tornára Gregor Andris, Bátki Botond és Majoros Zoltán nem jött el különböző okok miatt. Katona Csongor pedig a mai napon már reggel egy másik pályán elkezdte gyártani a gólokat. Természetesen ide is befutott, de az első mérkőzésen már nem kapott szerepet. Gyerekeink, ha nem is a leglátványosabb játékkal, de végig magabiztosan futballozva múlták felül a Baráti „fakót”. Hátul, egy jelenet kivételével stabilak voltunk, középen egész egyszerűen jobbak, míg elöl Balogh Norbival sehogyan sem bírtak a vendégvédők. Norbi kedvére fordulgathatott, lövöldözhetett, és milyen jó eredménnyel tette ezt, kérem szépen! Ügyesek voltunk.

FORDÍTOTT

Tabáni Spartacus – Baráti Bőrlabda „A”        3-5                                                  G: Balogh (3)

Neiger – Daradics, Katona – Lovász, Kosaras – Balogh
cs: Boksay, Hideg, Laczkó, Juhász

Egy fokkal, egy klasszissal komolyabb ellenfél sorakozott elénk. Az elején nem hittük volna, hogy komolyabb probléma lehet, hisz jó játékkal már két góllal is vezettünk. Aztán valahogy megálltunk, az ellenfél pedig feléledt és egy két apró góllal izgalmassá tette a mérkőzést. Olyannyira, hogy utána kifejezetten nagy gólokat is lőtt, mi pedig csak lestünk, hogy mindegyik kapura lövésük góllal végződik. Egyébként az eredmény ellenére nem volt ez egy rossz meccs – hja, 8 gól 15 perc alatt nem rossz arány - egy kis odafigyeléssel és keményebb, határozottabb védőmunkával simán meg is lehetett volna.

MICSODA ELLENFÉL!

Tabáni Spartacus – XII.ker. Hegyvidék SE      0-4                                                    G: -

Neiger - Daradics, Katona, Hideg, Laczkó, Juhász, Kosaras, Lovász, Boksay, Balogh

Geress Zoli kollégám igazán jó képességű – ez nyílván nem azt jelenti, hogy mi ne lennénk ügyesek - csapata ezúttal megállíthatatlan volt. Mi bírtuk egy darabig a tempót, de a helyzeteit könyörtelenül kihasználó XII. kerületiek ellen ma ennyire futotta. A vége felé rúgtunk egy szép gólt, de a „sas” szemű partjelző utólag beintette, hogy a beadás előtt már kinn volt a labda. Nincsen semmi probléma, legközelebb biztosan szorosabb mérkőzést vív a két csapat!

CSAK BEGYÖTÖRTÜK

Tabáni Spartacus – Baráti Bőrlabda „B”   2-0                                                           G: Balogh, Lovász

Neiger - Daradics, Katona, Hideg, Laczkó, Juhász, Kosaras, Lovász, Boksay, Balogh

Zárómérkőzésünkön a B pályán kellett játszanunk, ahol egy fokkal rosszabb volt a talaj egyenletessége. Ennek azért van hírértéke, mert egy bunkerfocit játszó ellenfél ellenében nehéz ilyenkor folyamatos jó játéknak kialakulnia. Nyomtunk, nyomtunk, támadtunk, támadgattunk, de irtózatosan nehéz volt áttörni a védőkön és nem egyszer a kapuson. Alakítgattam jobbra, balra a csapatot, de valami hiányzott a játékból. Aztán egy Csongor elleni szabálytalanságot követően a szabadrúgás utáni felprdűlt labdát Norbi a hálóba „egyengette” végre. Vezetésünk után némileg jobban felszabadultunk, a vége felé még Lovász „Barnus” is lőtt egy rövid felsősarkos ügyes gólt, így megintcsak két góllal múltuk felül ezen ellenfelünket! 

Összesítve:  Tabáni Spartacus   4   2  -  2     8-10
 
A torna gólkirálya Balogh Norbi (Tabáni Spartacus) lett 7 góllal!
A csapat legjobbja díjat kosaras Andris kapta!      Gratulálunk!

Osztályzókönyv:                                                                                                                                 Neiger (5) – Daradics (5.5), Hideg (5.5), Katona (5.5), Laczkó (5.5), Juhász (4), Boksay (5),             Kosaras (5.5), Lovász (5.5), Balogh (7)

Edző: Grőb Ákos


U9/B.(’02) BLSZ-NUPI gyermektorna, 1.őszi torna - 2009.09.26.  9.00 óra
XI.Hunyadi M. út 56. - füves 20x30m-es kispálya, 3x2m-es kapuk, 5+1 fő, 1x15 perc,  100 néző 

REMEK BEMUTATKOZÁS!

Keret: Balázs, Bucys, Katona, Ravel, Rosdy, Spiller, Nagy                                

Tabáni Spartacus SKE – Baráti Bőrlabda             2-3
G: Katona (2)

Tabáni Spartacus SKE – Budatétény          2-2
G: Spiller (2)

Újbuda TC 1. - Tabáni Spartacus SKE          2-2
G: Spiller  (2)

Tabáni Spartacus SKE – Kelen SC          3-1
G: Spiller (2), Katona

Újbuda TC 2. - Tabáni Spartacus SKE          0-3
G: Spiller  (2), Bucys

Összesítve: Tabáni Spartacus   5    2  2  1    12- 8

Azt gondolom fantasztikusan kezdtük meg a szezont! Első sikerünket a torna kezdése előtt elkönyvelhettük. Három hét alatt sikerült elérni, hogy minden hadra fogható játékosunknak legyen igazolása és sportorvosi igazolása is. Köszönöm a szülők segítségét! Ennek intézése kevésbé volt élményekben gazdag. Biztos vagyok benne, a közös délelőtt után mindenki úgy érezheti, megérte. Az első mérkőzésünkön még láthatóan ismerkedtünk a körülményekkel. A Bőrlabdás srácok vezetést szereztek, mi próbáltunk faragni a hátrányból, ami majdnem sikerült is. A következő két találkozónk lettek a legküzdelmesebbek. Mindkét meccs lüktető volt és gólokban, fordulatokban gazdag. Később nyertünk még kétszer, ami önbizalmat és sikerélményt biztosított számunkra. Örültem a sok gólnak, a lelkes játéknak. Bízom benne legközelebb több passzal fogjuk egymást gólhelyzetbe hozni! Védekezésünk jó volt. Láttam a gyakorolt elemeket, így élmény volt nézni csapatunk játékát.     

Hajrá Tabán!

Edző: Kiss Zoltán


U7/A.(’03) BLSZ-NUPI gyermektorna, 1.őszi torna - 2009.09.27.  14.00 óra
I.Czakó u.2-4. – füves 30x20m-es kispálya, 2x1m-es kapuk, 4-4 fő, 1x10 perc, 100 néző
IGAZI GYEREKFOCI

Keret: Árpád Mátyás, Clemer Raul, Farkas Ozor, Marosvölgyi Márkó, Verebély Nándor,Tárik Norbert, Nagy Zalán

Baráti Bőrlabda – Tabáni Spartacus           1-1
G: Farkas O.

Tabáni Spartacus – II.ker UFC                    1-3
G: Árpád M.

Tabáni Spartacus – Újbuda TC                    0-1
G: -

III.ker. TUE – Tabáni Spartacus                 0-2
G: Nagy Z., Tárik N.

Összesítve: Tabáni Spartacus    4   1  1  2    4-5

A csapat legjobbja különdíjat Árpád Matyi kapta!   Gratulálunk!

Igazi élmény volt látni a sok kis gyereket, ahogy ismerkedik a labdarúgással. Pillanatokra én is a pályán éreztem  magam. Örülök, hogy sokszor viszontláttam azt a labdaszerzési módszert, melyet elkezdtünk gyakorolni. Tetszett, hogy folyamatos volt a játék és többen végigszáguldozták a focival töltött perceket. Volt bombagól, gyors labdavezetés, csel. Csak így tovább!

Hajrá Tabán!

Edző: Kiss Zoltán
 

Szólj hozzá!

Címkék: eredmények tabáni spartacus


A bejegyzés trackback címe:

https://tabanispartacus.blog.hu/api/trackback/id/tr441456841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása