HTML

A Tabáni Spartacus szurkolói blogja

Eredmények, képek, videók, sztorik a Tabáni Spartacus Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály korosztályos csapatainak életéből.

Pályáról pályára

Szavazás

További képek

Friss topikok

2009.10.03. 08:18 Szpariblog

2009. szeptember 2-6.

U18(’92/’93) bajnoki mérkőzés, MLSZ U19 II. osztály Közép „A” csoport, 2.forduló - 2009.09.02.  17.00 óra   
IV.Fóti út 8-10., „Cérna” pálya – füves nagypálya, 2x45 perc,  80 néző 
                                           
LILA POFON

Újpesti TE U18 – Tabáni Spartacus (MTK Budapest) U18      5-0 (3-0)
G: -

Szakács 5  (Akay 0) – Neidert 3 (Posta 0) Polánszky 3, Pataky J. 4 Sárosi 4 –          Paulovics 4 (Koltai 4 ) Pataki A. 4 – Garancsy 3 (Szekér 5) Gallatz 3 (Szőnyei 4) Németh G. 5 – Farnadi 3 (Királyvölgyi 0)

Újpest FC: Alapítás éve: 1885, Stadion: Szusza Ferenc, Férőhely: 13 501
Főbb eredmények: 20 x magyar bajnok, 8 x magyar kupagyőztes, 2 x magyar szuperkupa győztes, BEK (BL) elődöntős (1974), negyeddöntős (1972,1973), KEK elődöntős (1962), negyeddöntős (1984), VVK döntős (1969), negyeddöntős (1964, 1966)
Az Újpesti Torna Egylet (UTE) a magyar sportklubok közül a legnagyobb múltra tekinthet vissza, hiszen még a XIX. Században alakult. A nevezetes napon – 1885. június 16. – az alapító tagok az alábbi hármas jelszóval határozták meg az új sportklub értékrendjét: „Egység, Épség, Egyetértés” Az 1912-es bajnoki évtől számítva az Újpest folyamatosan az élvonalban szerepel. A klub első bajnoki címére 1930-ig kellett várni. Ez azonban egy hosszú sikerszéria kezdetét is jelentette. Nemzetközi színtéren két KK-győzelem mellett az 1930-ban a Nemzetek Tornáján történt újpesti diadal jelenti talán a mai napig is a legnagyobb sikert! A legjobb bajnoki sorozatot az 1967 – 80 közötti időszakban érte el az Újpest (Újpesti Dózsa néven). Ekkor 14 bajnoki kiírásból 9-szer lettek bajnokok és a többi öt esztendőben is dobogós volt a csapat. Jelenleg az országos stadionrekonstrukció keretében épült új, teljesen fedett lelátókon, egy európai szintű, modern stadionban szurkolhatnak a nézők. A stadion névadója Szusza Ferenc, aki a legtöbb élvonalbeli mérkőzésen szerepelt az Újpest színeiben a 40-es 50-es években. 

A klub számos világhírű futballistát adott a labdarúgásnak. Íme néhány név a legnagyobbak közül: a Fogl testvérek, Zsengellér, Szusza, Göröcs, Bene, Fazekas, Törőcsik
Összegzésként: Csapatunknak, egy ilyen tradíciókkal bíró klub U18-as játékosai ellen nem sikerült motiváltan pályára lépnie és csak a 2. félidőben voltunk hajlandóak megtisztelni őket némi ellenállással! Mindenesetre történt, ami történt! A következő feladatra kell koncentrálni és nem a múlton keseregni, mert aki ezt teszi, az nem alkalmas a versenysportra!

U18(’92/’93) bajnoki mérkőzés, MLSZ U19 II. osztály Közép „A” csoport, 5.forduló - 2009.09.05.  10.00 óra   
Székesfehérvár, Sóstói stadion – füves nagypálya, 2x45 perc,  100 néző
                                            
MAJDNEM UGYANAZ, DE MÉGIS MILYEN MÁS

Fehérvár FC U18 – Tabáni Spartacus (MTK Budapest) U18      4-0 (2-0)
G: -

Szakács 5 – Polánszky 5, Sárosi 6, Koltai 5 – Pataki 5, Paulovics 5 (Szőnyei 0) Farnadi 5, Posta 5 – Szekér 5 (Bagdy 0) Királyvölgyi 5, Németh G. 5 (Almási 0)

   
Ismét NB 1–es csapat vendégei voltunk a hétvége folyamán. Noha ezúttal is vereséggel zártuk a mérkőzést, mégis az eddigi meccsek közül a legnagyobb élményeket itt szereztük. (legalább is én mindenképp) A fogadtatás már szenzációs volt, ugyan is a Sóstói stadionban öltöztünk egy olyan öltözőben ahonnan „madártávlatból” ráláttunk a fehérvári pályára, ahol éppen a felnőtt csapat tartott edzést. Az eddigi öltözőkben általában a „nyomorgást” szoktuk meg, ám itt inkább attól féltünk, hogy valakit elhagyunk a hatalmas hodályban. A pálya minősége sem volt rossz és az időjárás is kikupálódott a meccs kezdetére. Sajnos csapatunk ezúttal, mindössze három cserével képviseltette magát a mérkőzésen. Hiányzóink között ezúttal is sok kulcsember neve volt megtalálható, ám a megjelentek gondoskodtak arról, hogy ma ne a távolmaradókon keseregjünk. Új hadrendet próbáltunk ma ki. Amelyben három belső védő, két a szélén visszalépő középpályás, két belső stabilizátor és három csatár szerepelt. A mérkőzés egészében nagyon szervezetten és sokkal tudatosabban játszottunk, mint eddig. Nem kapkodtunk és „püföltük” előre a labdákat, hanem sok járatás után próbáltunk építkezni. A labdabirtoklási arány (ha mérték volna) bizonyosan a mi javunkra billent volna a mérkőzésen látottak alapján. Noha négy gólt kaptunk, de ellentétben az eddigiekkel a fehérváriak igen jó százalékban lőtték be lehetőségeiket. Míg az eddigi meccseken 12-15 helyzetig jutottak ellenfeleink addig ma „mindössze” 6 lehetőségig. Egyéni pechünk hogy a Fejér megyeiek ilyen jól használták ki adódó lehetőségeiket. A vége felé 3-0-ás állásnál azon izgultunk, hogy az egyre erősödő támadásaink végén megszerezzük becsületgólunkat, ám a meccset egyébként remekül vezető játékvezető, egy kicsit könnyű síppal ellenfelünknek adott büntetőt. Az így kialakuló 4-0 ismét a súlyos vereség kategóriába tartozik, de… A Fradi meccs első 40 perce után végre azt láttam, amit szeretetnék a jövőben is!
Fegyelmezetten, egymást bíztatva kemény, férfias küzdelemben hajtottunk fejet a nagyobb tudású ellenfél előtt. Rutintalanságainkat csiszolgatni fogjuk és akkor tavasszal, otthon remélhetőleg, még jobban meg fogjuk szorítani a Vidi-t. A ma megjelent játékosoknak gratulálok hozzáállásukért, küzdőszellemükért!

Edző: Egyházi Gergely
 


U16(’94) bajnoki mérkőzés, MLSZ U17 II. osztály Közép „A” csoport, 2.forduló - 2009.09.02.  15.00 óra   
IV. Fóti út 8-10., „Cérna” pálya – füves nagypálya, 2x45 perc,  40 néző 

HÉTKÖZNAP A LILÁKNÁL

Újpesti TE U16– Tabáni Spartacus (MTK Budapest) U16     4-0 (3-0)                                                                                                    

G: -

Vezette: dr. Szanyi (Csák, Lengyel) /6/
A játékvezetés viszonylag jó volt, de az újpesti második gól előtt szerintünk lesállás volt, majd a második félidőben Csepura elütéséért nem csak sárga kártya járt volna a hazai védőnek. Persze nem múlott rajta semmi.

Máté (6.5) – Cseh-Szombathy (4.5), Pápai (4.5), Taksár (5), Lakatos (4.5) –            Zincenko (4.5), Mérei (5) – Gáspár (4.5), Csepura (5.5), Bálint (4) – Szabó N. (5.5)
cs: 46.p.: Bálint helyett Tivadar (4.5), 76.p.: Gáspár helyett Bea (0), Lakatos helyett Rigó (0)

Hiányzók: Chorfi (iskolai elfoglaltság), Zsila (sérülés)

Hétközi mérkőzés az iskolakezdés másnapján. Az MTK-s félnek sikerült úgy lekötnie a mérkőzést, hogy erről mi csak hétfőn értesültünk az egyik újpesti vezetőtől. No, comment. Az UTE csapata jelentősen megerősödött a nyáron, a tavalyihoz képest állítólag teljesen kicserélődött. Nálunk Chorfi hiányzása okán kellett alakítani a csapaton, Szabó Norbi lépett centerbe, legalábbis a kezdő felállásunkban.
A szokásos pattogós Cérna-pálya fogadott minket. Annyit feltétlenül előrelépett a sporttelep, hogy rendesen megcsinálták az öltözőhelyiséget, de toalett továbbra is csak kinn találtatott. Az UTE már az elején jó és egységes csapat benyomását keltette, labdajáratással, elmozgásokkal, egyéb szép dolgokkal. Mi szintúgy egyben voltunk véleményem szerint, csak nekünk a védekezésre összpontosult az erőnk. A göröngyös pálya ellenére a lilák elég pontosan játszottak, de a védelmi vonalunk áttörését leginkább ívelgetésekkel próbálták megoldani. Egy darabig tartottuk is magunkat, de a 11. percben egy leindítást követően kiléptek a védelmünk között és a tehetetlen Máté kapusunk mellett a hálóba passzoltak. Újpesti fölény ellenére nem sokkal később Szabó Norbi majdnem megszerezte az egyenlítést. Egy rossz kapus-felszabadítás éppen az ott tüsténkedő játékosunkon akadt el a labda, de bár közel pattant a játékszer, csak nem éppen a csatárunk elé, így meghiúsult a gólhelyzet.

Nem úgy a 36. percben az újpesti részről. Egy védők mögé beívelt (eléggé távol védekeztünk ekkor a kapunktól) labdát futott be az ellenfél, de egy kapu előtti kavarodás után Pápai Patrikhoz került a játékszer – aki sajnos könnyedén az ellenfélhez passzolt a kapus helyett – így kétgólos lett a hazai előny. Bosszantó ajándékgól volt, ilyen nem fér bele az egyébként kitűnő védőnk teljesítményébe. Ekkor már Mérei Levente volt a másik középső védő, Taksár Tamás fellépett a középpályára, hátha jobban meg tudjuk tartani a labdát. A 41. percben újabb UTE gól, itt viszont úgy éreztük lesen lépett ki az aktuális támadó, viszont őt ez legkevésbé sem zavarta, könnyedén a hálóba helyezett, 3:0 a félidei állás.
A szünetben megpróbáltam elhitetni a csapattal, hogy ugyanolyan futballisták, mint az ellenfél, buzdítsák, támogassák egymást. Máshogy is futott ki a csapat. Fürgébben, bátrabban futballoztunk. Taksár (ekkor centerként) megugrása és emelése a kapusban halt el, de kitűnő akció befejezése volt. Aztán Szabó N tört be a tizenhatoson belülre, de a kapussal való találkozását nem látta szabálytalannak a játékvezető. Talán ha a lövést választja. Több ügyes próbálkozást követően Csepura Zsolt gondolta úgy, hogy beviharzik az ellenfél kapujába, remek (összefoglalókba bőven illő) cselezést mutatott be – dőltek a hazai legények, mint a bábuk – de a büntetőterületen belül lekaszabolták annak rendje és módja szerint. Ez itt nem kisasszonyfutball kérem! A tizenegyes egyértelmű volt, de a piros lap csak sárgán tündökölt az eset után, szerintem hibásan. A büntetőt a sértett elvállalta, de lövését védte a hazai portás. Megérdemeltük volna ezt a gólt, de itt szerencsénk sem volt, hisz éppen gödörből kellett elvégezni az elvégzendőt. A 76. percben aztán már az ekkor megint fölényben játszó fehérmezesek értek el pontot, amikoris a jobb oldalon játszottak át minket, a beadás után pedig az üres kapuval szemben nem is hibáztak. Még volt egy-egy lehetőségük, de Máté kapus (aki egyébként nagyon határozottan irányította a védelmet) jól végezte a dolgát, a második félidőben csak sakk-matt helyzetből tudtak neki gólt lőni.
Összegzésként el kell mondani, hogy a hazai jobb csapat nyert. A különbség mindazonáltal lehetett volna kisebb is, hisz kaptunk itt kölyök gólt is és kihagytunk egy büntetőt, ami némi plusz erőt adhatott volna a második játékrészben.
   
Edző: Grőb Ákos


U16(’94) bajnoki mérkőzés, MLSZ U17 II. osztály Közép „A” csoport, 5.forduló -           2009.09.05.  10.00 óra
Székesfehérvár, Sóstói stadion – füves nagypálya, 2x45 perc,  15 néző

STADIONNÉZŐBEN

Fehérvár FC U16 – Tabáni Spartacus (MTK  Budapest) U16    6-2 (2-0)                                                                                              

G: Pápai 62’, Zincenko 75’

Vezette: Kalmár J. (Farkas A., Kovács I.) /6.5/A játékvezetői hármas viszonylag korrektül látta el a feladatát, a bíráskodás szempontjából nem vészesen nehéz mérkőzésen. A második félidei „Videotonos” szabálytalanságoknál jobban is védhette volna a vendégcsapatot.

Máté (5) – Cseh-Szombathy (4.5), Pápai (6), Mérei (5), Lakatos (4.5) – Zincenko (5), Csepura (6) – Gáspár (4.5), Szabó N. (5.5), Bea (5) – Chorfi (5)
cs: 60’ Lakatos helyett Rigó (4.5)

Hiányzók: Zsila (sérülés), Bálint (sérülés), Taksár (betegség), Tivadar (utazás)

És írjuk tovább csapatunk MLSZ ligás történetét, ehelyütt rögtön egy vidéki mérkőzéssel. Az MTK busza begördült a Czakó utcába, majd miután felszálltunk rá, tovább indult az ősi Fehérvár felé. Természetesen a „Vidi” stadionba érkeztünk, mely manapság különösképp impozáns látványt nyújt a szemlélődőknek. Az öltözőépület, a kiszolgálóhelységek mind- mind a profi világról árulkodnak, nem volt rossz érzés ilyen közegben készülni. És az a sok edzőpálya! Nálunk Taksár otthonmaradása rajzolta át a terveket az elmúlt mérkőzéshez képest, csak hogy egy kicsit az ág is húzzon bennünket, még így Zsila és Bálint sérülése után is.
Viszonylag kiegyenlítetten indult a találkozó. Labdabirtoklás itt, labdabirtoklás ott, stabil védekezések mindkét oldalon. A fehérváriak viszonylagosan gyorsabban futballoztak, de mindig pontatlanság csúszott az akciójukba, így az elején nem nagyon tudtak a kapunk elé kerülni. Az első igazán nagy helyzet az MTK nevéhez fűződött. Szabó adott be szögletet a baloldalról, az ötös sarkán Pápai emelkedett a legmagasabbra, de fejesét a gólvonalon álló védő kitestelte a kapu előteréből. Utána kapcsolt a hazai garnitúra is. Távoli lövéssel ijesztgették Máté kapust, aki állta is a sarat. Ekkor már többet támadott ellenfelünk, folyamatosan résen kellett lennie a védekezésünknek. A 31. percben aztán Géresi révén egy kiugratást követően meg is szerezték a vezetést, melyet a 36. percben kapusunkat is kicselezvén növelni tudtak.

Akadt itt még – a teljesség igénye nélkül - távoli bombalövés felsőkapufás csattanóval is, ezt Norbi a gólvonalon volt kénytelen összeszedni. Sajnos a mi támadásainkat - bár volt egy két veszélyes megindulásunk – túlságosan is hamar befejeztük, ellőttük a labdát, pedig a realitás azt mondatta, hogy ahhoz nagyobb lövőerő szükségeltetett volna.
A második félidőre változtattunk. Pápai és Csepura előrébb ment, Chorfi hátrébb (Mérei mellett középső védő). Támadóbb jellegű volt a csapatunk, többet volt nálunk a labda és ez által veszélyesebbek is lettünk. Apró szépséghiba, hogy egy gyors támadás végén a hazaiak szereztek újabb gólt. Aztán beindultunk mi is. Elég csak Csepura kiváló befordulását nézni, aki ezzel a megmozdulásával megint büntetőt harcolt ki. A tizenegyesrúgást nem a sértett végezte el, így Pápai Patrik állt a labda mögé és nem is hibázta el a lehetőséget. A 70.percben aztán ismét sajnos hazai gól. Aztán megint az MTK! Előbb Csepura akciózott a baloldalon és perdített kapufára, majd ugyan ő küldött egy szabadrúgást – na hova? – igen a felső lécre, de itt a lepattanóra a kapu előtt settenkedő Zincenco lecsapott, majd a hálóba lőtte a labdát. A játék továbbra is úgy nézett ki, hogy a gyors fehérváriak már többször tudták átjátszani a védelmünket, mint az első játékrészben, de ebben a 45 percben legalább mi is veszélyesek voltunk az ő kapujukra. A végére csapatszinten elfáradtunk, ezt buta lett volna a Fehérvár nem kihasználni, és további gólokat értek el. Kihajtottuk magunkat becsülettel, de ma nyert a kiváló játékerőt képviselő Fejér megyei együttes, mégha az arány kicsit túlzott is! Fel a fejjel az MTK-s résznek, a következő meccsen a REAC otthonában meglepetést szerezhetünk (ha mindenki úgy akarja és akképp hajt), remélhetőleg kevesebb sérült vagy maródi játékossal!

Edző: Grőb Ákos


U15(’95-/’95) felkészülési mérkőzés - 2009.09.02. 16.30 óra
XXII. Jókai Mór utca 37. – műfüves nagypálya, 2x40 perc, 30 néző

KÜZDELMES MÉRKŐZÉSEN VÉGÜL AZ ÖTLETESSÉG GYŐZÖTT

Budatétény SE – Tabáni Spartacus SKE     3-5 (3-2)
G: Bálint (3), Almási Á. Z., Pereg

Mancher /csk.h./ (6) – Paulusz (6), Fritz (6), Nagy (8), Almási Cs. (6) – Kondi (5), Klacsák (7) – Jobbágy (5), Almási Á. Z. (7), Tóth (6) – Bálint (8)
cs: Hőgye (7), Jámbor (6), Ormos (7), Péczely (6), Pereg (7), Rendek (5), Sütő (7), Szekeres (7)

A 2009-2010-es szezon 1. edzőmérkőzését Budatétényben, a Pokorny József sporttelep műfüves pályáján játszottuk. A házigazda a Budatétény SE volt. Edzőnk, Wágner Ádám ezúttal igen nagy létszámú keretet jelölt ki a találkozóra, amelyre 16.30-tól mintegy 30 néző előtt került sor. Az első félidőben a Mancher – Paulusz, Fritz, Nagy, Almási Cs. – Kondi, Klacsák – Jobbágy, Almási Á. Z., Tóth – Bálint kezdő tizenegy lépett pályára, míg a második játékrész kezdetén a Mancher – Péczely, Rendek, Nagy, Jámbor – Ormos, Szekeres – Pereg, Sütő, Hőgye – Bálint tizenegy vonult ki. Az első félidőben a fizikálisan sokkal erősebb ellenfelünk beszorított minket a kapunk elé. A rendkívül szűk játéktér és a gyors játékot előidéző egyenes talaja alaposan megnehezítette a dolgunkat. A 7. percben hátrányba kerültünk, miután védelmünk bal oldalán az egyik budatétényi játékos mögénk került, és higgadtan értékesítette az adódó helyzetet (1-0). Az első 20 perc alatt csupán egy veszélyes ellentámadást hajtottunk végre, amelyből nem született gól. A 22. percben egy újabb hazai találat révén már 2 gólos hátrányba kerültünk. Mancher kapusunk a felé guruló labdát középre, a mezőnybe passzolta ki. Ellenfelünk egyik játékosa lecsapott rá, és egyből visszalőtte a kapunkba (2-0). A 24. percben Almási Á. Z. „gondolt egyet”. A jobboldali hátvéd posztján lassan cselekvő ellenfelétől labdát szerzett, levezette azt a kapuvonalig, majd elindult vele a büntetőterületen belülre. Lecselezett 2 elé érkező játékost, végül ügyesen középre játszott a kaputól 5-7 m-re helyezkedő Bálinthoz. Támadónk jobb lábbal ellőtte a labdát, amely a keresztlécről a talajra pattanás után jutott a kapuba (2-1). A 39. percben az első gólunknál előkészítőként jeleskedő Almási Á. Z. gólt szerzett. Nagy egy remek labdaszerzés után a középről a jobb oldalra kifutó Bálintot indította, aki kisodródott helyzetből, 14-16 m-ről, jobb lábbal lőtt kapura. A kapusról kipattanó labdára Almási Á. Z. „lecsapott”, majd 12-14 m-ről, jobb lábbal a kapu keresztlécének közepére lőtte, amely bevágódott onnan a kapuba (2-2). Úgy tűnt, az első félidő döntetlennel zárul, de a 41. percben ismét vezetéshez jutott a hazai csapat. Egy a mezőnyben eladott labdának az lett a következménye, hogy „ajtó-ablak” helyzetbe került az egyik budatétényi játékos, aki élt a lehetőséggel, és szép gólt lőtt ellenünk (3-2). A második játékrészre 8 játékossal frissültünk. Sokáig nem bírtunk a saját térfelén igen agresszívan és zártan védekező ellenfelünkkel szemben, de a 65. percben Pereg kibrusztolt találata révén felszabadult bennünk az addig felgyülemlő feszültség, és több ötletes támadást is vezettünk. Visszatérve Pereg góljához: Rendek indította a jobb oldalon. Lendületes labdavezetés, kapura törés, 6-8 m-re a kaputól egy fineszes, jobb láb talpával történő labdaelhúzás a kijövő hálóőr előtt, és egy bal lábas passz gólt ért. Hiába próbált csúszva menteni ellenfelünk egyik játékosa, a labda már a kapuvonalon túljutva a kapu bal alsó sarkába jutott (3-3) . A 68. percben egy kombinatív támadásvezetés végén Bálint megszerezte csapatunknak a vezetést. Pereg középen felvezette a labdát, Sütőhöz játszotta, aki pontos labdájával megtalálta a bal szélre kifutó Bálintot. Robosztus támadónk 14-16 m-ről, jobb lábbal elpasszolta a labdát a kijövő kapus mellett a kapu közepébe (4-3) . A 77. percben Hőgye vezette a labdát a felezővonalon túlra. Több lehetősége is volt az indításra, hiszen Szekeres ügyesen elfutott a bal oldalon, és Pereg is kínálta magát a jobb szélen. Mindezeknek köszönhetően a hazai játékosok elfeledkeztek Bálintról. Hőgye viszont meglátta őt, és a labdával meg is találta. Bálint rövid labdavezetés után a felé közelítő kapus felett, 12-14 m-ről, jobb lábbal beemelte a labdát a kapu bal felső sarkába (5-3) . Sokat segített a csapatnak, hogy Mancher a második félidőben mindig a helyén volt, és nem egyszer veszélyes lövéseket is hárított! Jó kis meccs volt sok küzdelemmel, gyönyörű gólokkal, és ami nem mellékes, vendég győzelemmel!

Wágner Ádám nyilatkozata: „Egy kicsit féltettem csapatomat a mérkőzés előtt, mert tudtam, hogy ellenfelünk hazai pályán igen kemény és gyors játékot diktál. A Budatétény SE-ben nem csalódtam, játékosaimban igen, de pozitívan. Tetszett, hogy amikor kellett, odatették magukat a fiúk, és több alkalommal még ötletességre is futotta az erejükből. Érdemes volt ezt az edzőmérkőzést lejátszani, hiszen szebbnél szebb gólokkal örvendeztettük meg a nézőket és magunkat is. A mai megalkuvás nélküli játékunkat muszáj lesz átmenteni a hét végére, mert Esztergomban nagyon nehéz találkozó elé nézünk, de a győzelemnél nem adhatjuk alább! ”

Edző: Wágner Ádám     Segédedző: Wágner Gábor


U12(’98) bajnoki mérkőzés, BLSZ U12 1.csoport, 1. forduló - 2009.09.05.  10.00 óra 
I.Czakó u. 2-4. -  füves ¾  pálya, 5x2m-es kapuk, 8+1 fő, 2x35 perc,  50 néző 

GYŐZELEM MINDEN FRONTON

Tabáni Spartacus SKE - Vasas SC ’98  - a pályán:  4-3 (2-1) , a pályán kívül, hivatalosan:  3-0!  
Gól: Székely (2), Lugosi, Laczkó                                                                  

Keret:
Gundel-Takács  – Ács, Gazsó, Jámbor, Hőnich, Laczkó, Kozma, Székely, Lugosi, Bayer, Plank
                                

Idei első bajnokink több szempontból is különleges volt. Bemutatkozott új játékosunk Plank Gábor. Kevés cserével is győzedelmeskedni tudtunk. Végre azonos korosztállyal mérkőztünk bajnokin. Ellenfelünk papírjainak hiányosságai miatt miénk lett a három pont 3-0-ás gólkülönbséggel, de ettől függetlenül is megszereztük a dicsőséget a pályán elért remek eredménnyel.
A mérkőzés elejétől fogva jó iramban játszottak a csapatok. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Tudatosabb játékot csapatunktól láttam, mégis az angyalföldi srácok jutottak vezetéshez a félidő derekán. Kicsit meginogtunk, jobban fájt ami addig nem – két játékos is cserét szeretett volna – de fordítani tudtunk! Bálint remek beadása után Székely Marci fejelt gyönyörűen a hálóba. Apróbb sérüléssel bajlódó Bayer Bence elviharzott a balszélen.  Lövését a kapus még védte, de a felpörgő labdát a gólvonalról Lugosi Vili befejelte. Izgatott játékosok jöttek le a pályáról a félidőben. Meg volt a vezetés, de úgy érzem kicsit kapkodva futballoztunk. Nem volt eleget birtokunkban a labda. Így bár ismét egy szép Székely találattal növeltük előnyünket, - Marci kiugrott és lövése utáni kipattanót bepofozta – mivel nem tudtuk huzamosabb ideig irányítani a játékot, ellenfelünk gólja után felbátorodott és egyenlíteni tudott. Ekkor kis fejetlenség uralkodott a pályán. Alig próbáltuk meg hátulról kihozni a labdát. Védőink középpályásaink nem mozogtak elég tudatosan, így nehezítve a labdabirtoklást. Egy ilyen balul sikerült próbálkozásunk után kaptuk a harmadik gólt. Jobban tisztában kell lenni, kinek mi a feladata a labdaszerzésünk után és akkor az ilyen események elkerülhetőek. Van min dolgoznunk edzésen az biztos. Ennek ellenére fülig érő szájjal jöhettünk le a pályáról, hiszen egy gyönyörű – a kívánalmaknak maximálisan megfelelő – akció után megszereztük a győztes gólt. A csapkodó játékot futballra váltottuk. Szélre kitett labda után Kozma indította centerünket, aki bevitte a labdát a büntető területen belülre és önzetlenül a felfutó Laczkónak a kapu előterébe passzolt. Geri jókor volt a jó  helyen és a hálóba bombázott!
Győzelmünk abszolút megérdemelt. A pályán és azon kívül is jobb teljesítményt nyújtunk. Az biztos, képességeink jók, ki kell tudni még jobban használni, ami úgy sikerülhet, ha megfelelő felfogásban, agresszívebb védekezéssel és tudatosabb labdajáratásokkal alkotunk. Góljaink is ezekből születtek.

Edző: Kiss Zoltán


U13(’97) bajnoki mérkőzés - MLSZ U13 II. osztály, Közép „C” csoport, 5. forduló
2009.09.05.  12.00 óra
Esztergom, Gőzhajó u.3. - füves nagypálya, 2x35 perc
Esztergom SC – Tabáni Spartacus    - a pálya használhatatlansága miatt elmaradt!


U15(’95/’96) bajnoki mérkőzés - MLSZ U15 II. osztály, Közép „C” csoport, 5. forduló
2009.09.05.  10.00 óra
Esztergom, Gőzhajó u.3. - füves nagypálya, 2x40 perc
Esztergom SC – Tabáni Spartacus    - a pálya használhatatlansága miatt elmaradt!

Szólj hozzá!

Címkék: bajnoki eredmények tabáni spartacus


A bejegyzés trackback címe:

https://tabanispartacus.blog.hu/api/trackback/id/tr471424369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása